Several hands clap together

Recycling van BRITA waterfilterpatronen

Samen voor het milieu

Als verpakking voor ons voedsel, in onze keukenapparatuur of in onze auto's: plastic is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Plastic is namelijk erg praktisch, omdat het weinig weegt en gemakkelijk te vormen is. Ook bij BRITA werken we met kunststof, zowel in onze waterfilterpatronen voor huishoudelijk gebruik als in de Professional Filters van onze zakenpartners.

Naast kunststof werken wij met andere waardevolle materialen voor de beste waterfilterervaring. Daarom zijn we al in 1992 begonnen met het recyclen van onze filter. Zo sparen we grondstoffen en beschermen we tegelijkertijd het milieu.

Ken je biobased plastic al?

Wij gebruiken deze milieuvriendelijke, recycleerbare materialen in steeds meer producten. Lees meer in ons artikel over materialen bij BRITA.

Het BRITA recyclingprogramma sinds 1992

"Waarom zouden we het recycleren van onze waterfilters aan anderen overlaten als we het samen met onze partners ook zelf kunnen doen?" Dat vroeg BRITA-oprichter Heinz Hankammer zich af toen hij in 1992 het recyclingprogramma voor BRITA waterfilterpatronen lanceerde. Destijds was dat echt pionierswerk!

Zo gezegd, zo gedaan: sindsdien worden waterfilterpatronen die naar het BRITA hoofdkantoor in Duitsland worden gebracht, in de eigen fabriek gescheiden en voor recycling verwerkt. Wij hergebruiken het filtermateriaal ook zelf en gebruiken het opnieuw in nieuwe waterfilterpatronen, daarmee sluiten we de materiaalkringloop.

Ontdek hoe ons eigen recyclingprogramma werkt met de belangrijkste onderdelen van BRITA waterfilterpatronen.

Parts of shredded cartridges in a hand

Plastic behuizing

De plastic behuizing wordt eerst ter plaatse versnipperd en vervolgens opgehaald door partnerbedrijven. Zij reinigen en scheiden het plastic en vermalen het tot korrels. De kunststofindustrie kan er vervolgens nieuwe kunststofonderdelen van maken.

Activated carbon in a box

Actieve kool

De actieve kool gaat terug naar de leveranciers van actieve kool. Zij verwerken het opnieuw en gebruiken het voor diverse filterprocessen, bijvoorbeeld bij de behandeling van afvalwater.

Ion exchanger in a hand

Ionenwisselaar

In onze eigen fabriek wordt de ionenwisselaar geregenereerd en aan nieuwe filterpatronen toegevoegd. Dit betekent dat nieuwe BRITA filterpatronen geregenereerde ionenwisselaars kunnen bevatten - met dezelfde kwaliteit en prestaties. Dat is pas echt duurzaam!

BRITA waterfilterpatroon recyclen in 75 seconden

Wil je weten hoe recycling van jouw BRITA waterfilterpatroon werkt? Onze video laat zien hoe het werkt met de MAXTRA patroon als voorbeeld.

Brita Video Placeholder

Heel slim en fantastisch voor het milieu: dankzij het BRITA-recyclingprogramma kunnen bijna alle onderdelen van de BRITA-waterfilterpatronen worden gerecycled en terug in de materiaalcyclus worden gebracht.

Recycling van BRITA waterfilterpatronen wereldwijd

Het BRITA recyclingprogramma heeft zich inmiddels in veel Europese landen gevestigd, zoals Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, België en Nederland. In samenwerking met vele handelspartners worden BRITA waterfilterpatronen ingezameld en naar ons hoofdkantoor in Duitsland gebracht.  

In Azië worden waterfilterpatronen niet naar Duitsland vervoerd. In plaats daarvan werken wij samen met partnerbedrijven om filterrecycling ter plaatse mogelijk te maken.

BRITA production plant in Bad Camberg / Germany

BRITA productievestiging in Bad Camberg, Duitsland: Hier worden BRITA waterfilterpatronen geproduceerd, waaronder geregenereerde ionenwisselaars.

Lokale recycling van BRITA waterfilterpatronen

Recycleren kunnen we niet alleen. Hiervoor hebben we jouw gebruikte waterfilters nodig! Zoek hieronder naar een recyclepunt bij jou in de buurt en help ons de wereld duurzamer te maken.

We hebben uw goedkeuring nodig

Deze inhoud wordt geleverd door Google Maps. Door deze inhoud in te schakelen, kunnen uw persoonlijke gegevens door de verkoper worden verwerkt en kunnen cookies worden geplaatst.

Verkooppunt zoeken

Zoek hieronder een verkooppunt met recycling mogelijkheden:

Bezig met zoeken...
Sorry, we hebben geen dealer bij u in de buurt gevonden. Probeer het nog eens door een andere postcode of een andere plaats in te voeren.