BRITA geschiedenis hoofdkantoor taunusstein detail

BRITA geschiedenis: 50 jaar succes

Terugkijkend op vijf bruisende decennia

BRITA geschiedenis kantoor taunusstein van ver

BRITA viert 50-jarig bestaan

Het verhaal van BRITA – Een nieuwe visie op water

Van 1 juli 2016 tot 30 juni 2017 vierden wij ons 50-jarig bestaan. De eerste BRITA producten werden met de hand gemaakt in de tuin van de oprichter, Heinz Hankammer. In de jaren daarna transformeerde hij BRITA tot een toonaangevend bedrijf voor innovatieve drinkwateroptimalisatie. Tegenwoordig heeft BRITA vestigingen in 69 landen op alle vijf de continenten. Met een nieuwe look en website is BRITA helemaal klaar voor de toekomst.

2016
BRITA geschiedenis showroom China

Ontdek het Oosten

BRITA gaat naar Azië

We hebben tijdens deze periode een gigantische mijlpaal bereikt door uit te breiden naar Azië. Per slot van rekening bevinden vijf van de acht grootste markten voor waterfiltratie zich in het Oosten. En daar willen wij in meegroeien.

2015 – 2010
BRITA geschiedenis MAXTRA filterpatroon

Van BIS tot MAXTRA

Een tijdperk van innovaties

In dit decennium vierde BRITA haar 40e verjaardag en lanceerde ze verschillende innovatieve kannen voor consumenten. Nog een hoogtepunt: INTENZA, een patroon voor toepassingen van BRITA Integrated Solutions (BIS). We hebben ook ons assortiment uitgebreid met een innovatief nieuw filterpatroon dat geïntegreerd wordt onder de gootsteen.

2009 - 2000
BRITA geschiedenis BRITA Heinz en Markus Hankammer

Een nieuwe generatie

Onder een nieuwe leiding

Na 33 jaar leiding te hebben gegeven aan het bedrijf werd oprichter Heinz Hankammer voorzitter van de nieuw ingestelde raad van commissarissen. In 1999 werd Markus Hankammer de enige CEO van de BRITA Group. Met een nieuw recyclingprogramma bepaalde BRITA nieuwe duurzaamheidsnormen.

De jaren 90
BRITA geschiedenis aqualux waterfilter

We betreden een nieuwe wereld

BRITA gaat internationaal

In de vroege jaren 80 startte BRITA haar internationale verkoopactiviteiten. Daarmee legde BRITA de basis voor uitbreiding en het succes van vandaag.

De jaren 80
BRITA geschiedenis eerste waterfilter

Een held wordt geboren

BRITA opent haar deuren

Al vroeg in de jaren 70 lanceerde BRITA de eerste waterfilterkan voor thuisgebruik. Deze gebeurtenis was het begin van het succesverhaal van BRITA.

De jaren 70
BRITA geschiedenis gezin werkt aan eerste filters

Heinz Hankammer richtte BRITA op

De start van het succes

De geschiedenis van BRITA begon in 1966 toen Heinz Hankammer, de oprichter van het bedrijf, bedacht hoe hij op een handige en simpele manier drinkwater kon verbeteren. In 1967 ging de AquaDeMat, een filter dat water voor autoaccu’s bij benzinepompen kon demineraliseren, voor het eerst in serieproductie.

1966