BRITA visie vrouw water glas

BRITA visie

Wij veranderen de manier waarop mensen water drinken, op een duurzame manier.

BRITA visie water

Water is ons element

Ons enige doel is het optimaliseren van water, en water staat aan de basis van al onze activiteiten. Dit betekent dat we vorm geven aan een van de belangrijkste markten van de toekomst.

Bij BRITA zijn we…

Een familiebedrijf

Experts in het optimaliseren en individualiseren van water

Gepassioneerd en duurzaam

Naleving - een integraal bestanddeel van de bedrijfscultuur van BRITA

De Gedragscode en het klokkenluidersysteem van BRITA

zonsondergang op strand met glas, cirkel, druppel

Naleving is een essentieel onderdeel van ons ondernemend denken en handelen. Onze gedragsregels beschermen onze werknemers, ons bedrijf en onze klanten en partners. 

Om het belang van dit principe te onderstrepen, hebben wij in onze Gedragscode onze houding ten opzichte van wettelijke voorschriften en ethische kwesties uitvoeriger beschreven. De Gedragscode dient als richtlijn voor onze omgang met elkaar, en uiteraard ook voor onze zakelijke transacties. Dit geldt uiteraard ook voor onze leveranciers.  

Ons nalevingssysteem wordt aangevuld door een klokkenluidersysteem. Werknemers, zakelijke partners en derden kunnen op elk moment melding maken van gedrag dat niet aan de voorschriften voldoet.   

Als u meer wilt weten over ons klokkenluidersysteem of als u ons informatie wilt geven over gedrag bij BRITA dat niet aan de voorschriften voldoet, kunt u via de onderstaande link alle nodige details vinden:

Klokkenluidersysteem
BRITA visie bedrijfscultuur vergadering

Onze bedrijfscultuur

Communicatie en samenwerking zijn essentieel op de BRITA Campus – op alle afdelingen en in alle landen. Alles draait om het individu en wat hij of zij kan bijdragen aan onze unieke gemeenschap.

BRITA visie groene bossen

Onze waarden

We weten dat bepaalde waarden evenveel hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf als onze zakelijke strategieën.

BRITA visie teamwork collega’s high-five

Iedereen telt mee

We kunnen onze ambities waarmaken door krachten te bundelen – met iedere werknemer – en we streven tot in het uiterste naar onze gezamenlijke doelen. We zijn ons ervan bewust dat energie, professionaliteit, initiatief en creativiteit waardevolle menselijke bronnen zijn die niet oneindig kunnen worden uitgeput.

BRITA visie besneeuwde bergtoppen

Toonaangevend in de markt

Zodra we besluiten om de productie te starten en een product of dienst te leveren, wordt het ons doel om marktleider in die branche te worden. Dat betekent dat we ernaar streven om de nummer 1 van de wereld te worden met het grootste marktaandeel. We nemen alleen maar genoegen met minder in bepaalde regio's of marktsegmenten als we daarmee de algemene doelen van ons bedrijf dienen. Uiteindelijk willen we onze duurzame oplossingen aan zoveel mogelijk mensen aanbieden.

Prijzen voor topkwaliteit

Great Place to Work gecertificeerd BRITA Australia - 2022

Great Place to Work gecertificeerd - 2022

Eerbetoon aan de bedrijfscultuur van BRITA Australia door Great Place to Work® Australia

German Innovation Award

German Innovation Award – 2021

BRITA is bekroond met de German Innovation Award 2021 in de categorieën huishoudelijke apparaten en ontwerpdenken voor de drinkwaterservice "HEIMATWASSER".

BRITA visie reddot award winnaar

Red Dot Award - 2016

In 2016 bekroonde een jury van internationale designexperts de nieuwe BRITA fill&enjoy Fun waterfilterkan met de gerenommeerde Red Dot Award.

BRITA visie brands of the century prijs

Brands of the Century - 2016

BRITA werd in 2016 op de Brands of the Century ranglijst geplaatst door de uitgeverij Deutsche Standards, bewijs van BRITA’s stevige aanwezigheid in de branche.

verkoopprijzen 2016 beste milieu-initiatief

Verkoopprijzen - 2016

BRITA ontving de Vending Award 2016 als onderscheiding voor milieuvriendelijkheid in het kader van de voortdurende toewijding aan duurzame bedrijfsvoering.

BRITA visie if product design prijs

iF DESIGN AWARD - 2014

De BRITA fill&go waterfles viel in februari 2014 in de prijzen met de prestigieuze iF DESIGN AWARD in de categorie ‘Productdesign’.

Leer BRITA kennen

Het succesverhaal van BRITA

Brita Video Placeholder

Leer BRITA kennen

Markus Hankammer, CEO BRITA Group

BRITA BRITA visie CEO Markus Hankammer

Idealiter zullen wij in 2066, bij ons 100-jarige bestaan, onze visie gerealiseerd hebben. In dat geval zal BRITA bij iedereen bekend staan als de manier om goed water te consumeren.

Gerelateerde downloads

BRITA standaard afbeelding

Sustainability Report 2020

(PDF, 38,28 MB)
Nu downloaden
BRITA standaard afbeelding

Gedragscode

(PDF, 1,87 MB)
Nu downloaden
BRITA standaard afbeelding

Klokkenluidersysteem

(PDF, 141,99 KB)
Nu downloaden
BRITA standaard afbeelding

Brochure Zelfbeeld

(PDF, 1,77 MB)
Nu downloaden
BRITA standaard afbeelding

BRITA Modern Slavery Statement

(PDF, 810,57 KB)
Nu downloaden