Kelner in rokkostuum draagt dienblad

Afwasmachines

Kraakhelder vaatwerk, schitterende glazen en smetteloos bestek zijn het visitekaartje van elk zichzelf respecterend restaurant en het belangrijkste van een perfecte gastronomische presentatie.

Een moderne vaatwastechniek en moderne chemische reinigingsmiddelen dragen veel bij aan een goed vaatwasresultaat, maar een ander belangrijk 'ingrediënt' voor een zichtbaar schoon resultaat is en blijft het water.
Machine, vaatwerk en gasten stralen

De weg naar een glanzend resultaat begint al voordat de vaatwasser wordt ingeschakeld. Want als het vaatwaswater een voor deze toepassing optimale samenstelling heeft, valt er veel tijd en geld te besparen.

Verantwoordelijk voor uitval of schade aan de machine, maar ook voor vlekken en strepen op de schone vaat zijn in de meeste gevallen mineralen die bij heet water aanslag vormen. Dezelfde mineralen zorgen er ook voor dat glas en fijn porselein dof en onooglijk wordt, decors worden bij wijze van spreken afgeschuurd.

Ook de machine lijdt schade als er kalk op de machineonderdelen neerslaat. De machine moet dan per spoelbeurt meer reinigingsmiddel en naglansmiddel gebruiken en niet op de laatste plaats verbruikt de machine meer energie.

Water is niet altijd hetzelfde

De kwaliteit van het water is een bepalende factor voor een perfect vaatwasresultaat. Het door de vaatwasser gebruikte water moet „zacht“ zijn en kalkvormende mineralen en zouten moeten uit het water zijn gefilterd. Er hoeven dan minder chemische reinigingsmiddelen te worden gebruikt, de machines slijten minder snel en leveren optimale prestaties.

Een essentiële factor voor schone vaatwasresultaten is de kwaliteit van het gebruikte water. Afhankelijk van de regio kunnen de watereigenschappen sterk wisselen en de meest uiteenlopende bestanddelen zijn van invloed op de vaatwasser, het servies en het glaswerk.

Ook aan het servies is het goed te zien. Onsmakelijke vlekken en strepen op de vaat behoren tot het verleden. Er hoeft niets meer met de hand te worden opgewreven – duidelijk minder glasbreuk en minder verwondingen door gebroken glaswerk zijn het gevolg. Dit komt ook ten goede aan de hygiëne.

Met waterfilters voor de vaatwasser biedt BRITA Professional de optimale oplossing. Bij gebruik van een waterfilter krijgt al het water precies dezelfde, betrouwbare eigenschappen. Zo bereikt u de best mogelijke kwaliteit en efficiëntie – en het grootst mogelijke succes.

Bescherm uw vaatwasser en uw serviesgoed en integreer een waterfilter van BRITA Professional.

Stralend servies
Wijnglazen, koffiekopjes en bestek op roestvrij stalen oppervlak
 • De beste vaatwasresultaten.
 • Kraakheldere glazen.
 • Briljante, glanzende decoraties.
 • Vlekkeloos bestek.
 • Minder glasbreuk.
Stralende apparatuur
Man haalt schoon wijnglas uit vaatwasser
 • Geen uitvaltijden door kalk.
 • Aanzienlijk minder servicekosten.
 • Minder onderhoud.
Stralende gasten
Roodharige vrouw houdt glas rode wijn in rechterhand
 • Perfecte presentatie van uw gerechten en dranken.
 • Tevreden klanten die graag bij u terugkomen
 • Werving van nieuwe klanten.