Klantenservice

Informatie over gegevensbescherming

Hier vindt u gedetailleerde informatie over de manier waarop BRITA de privacy voor uw gegevens waarborgt
Onze privacyprincipes

De bescherming en beveiliging van uw persoonlijke gegevens zijn van groot belang voor BRITA GmbH, Heinrich-Hertz-Str. 4, 65232 Taunusstein Duitsland; het is daarom vanzelfsprekend dat met uw gegevens op een verantwoordelijke wijze wordt omgegaan. Bij de verzameling van uw persoonlijke gegevens houden wij ons daarom nauwgezet aan de bepalingen van het privacyrecht, in het bijzonder de bepalingen van de Duitse wet op de gegevensbescherming (BDSG) en de Duitse telemediawet (TMG).

Bovendien vinden wij het belangrijk dat u altijd weet welke persoonlijke gegevens worden verzameld tijdens uw bezoek aan onze website of wanneer u gebruikmaakt van onze diensten en aanbiedingen en hoe deze gegevens worden gebruikt. De onderstaande informatie dient om u te informeren over hoe uw persoonlijke gegevens verzameld en gebruikt worden en hoe wij uw persoonlijke gegevens beschermen tegen manipulatie, verlies, vernietiging of misbruik.

Verzameling en gebruik van persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens zijn alle gegevens die het mogelijk maken u te identificeren, bijvoorbeeld uw naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres. Wij verzamelen en gebruiken persoonlijke gegevens uitsluitend voor zover de wet dit toestaat, of indien u hiervoor vooraf toestemming heeft gegeven.

Uw persoonlijke gegevens worden verzameld, zodat u gebruik kunt maken van de diensten en aanbiedingen van BRITA GmbH en zodat wij uw bestellingen kunnen verwerken. Persoonlijke gegevens worden specifiek verzameld voor de volgende doeleinden:
Contactinformatie: wij verzamelen en gebruiken de door u vrijwillig verstrekte contactinformatie (bijv. uw naam, e-mailadres en, al naargelang, uw telefoonnummer) om te reageren op uw verzoek om contact dat u indient via het contactformulier of per e-mail. Het staat u vrij te beslissen of u ons informatie wilt geven en zo ja, welke informatie.

Openen van een klanteaccount: wij verzamelen en gebruiken de informatie die nodig is voor registratie en de in deze context gecommuniceerde gegevens (bijv. naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres) voor het openen van uw klantenaccount. Als geregistreerde klant heeft u toegang tot uw persoonlijke klantenaccount door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren; na toegang te hebben verkregen tot uw persoonlijke klantenaccount kunt u onder meer uw persoonlijke instellingen selecteren voor de BRITA Online Shop en uw adresgegevens wijzigen. Uw geregistreerde gegevens worden bovendien gebruikt in verband met bestellingen. U kunt op elk moment de registratie voor uw klantenaccount intrekken door een e-mail te sturen naar datapolicy@brita.net

Door de BRITA Online Shop ontvangen bestellingen: wij verzamelen en gebruiken de benodigde gegevens voor verwerking van uw bestellingen (bijv. uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, betalingsinformatie, inclusief uw creditcardnummer en bankcode, afhankelijk van de gekozen betalingsmethode, het leveringstype en informatie over de bestelling). Wij gebruiken binnen de draagwijdte van de overeenkomst de voornoemde gegevens in het bijzonder om uw bestellingen te verwerken, goederen te leveren, klantrelaties te beheren en betalingstransacties te verwerken; voor dit doel kunnen wij uw gegevens doorgeven aan externe dienstverleners die wij gebruiken voor de uitvoering van onze contracten (bijv. vrachtvervoerders of kredietverleners).

Om uw bestelling snel te kunnen verwerken wordt de volledigheid van uw adres gecontroleerd bij arvato infoscore GmbH, Rheinstr. 99, 76532 Baden-Baden, Duitsland, een extern informatiebureau. Als dit in ons legitiem belang is, of als u hier vooraf toestemming voor hebt gegeven, verkrijgen wij informatie over uw betalingsgeschiedenis bij Consumer Data GmbH, Rheinstr. 99, 76532 Baden-Baden, en aanvullende informatie over uw kredietwaardigheid op basis van mathematische statistische processen van informa Unternehmensberatung GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Baden-Baden, zodat wij het risico van niet-betaling kunnen beoordelen. In deze context wijzen wij erop dat dergelijke gegevens tijdens de bestellingsprocedure automatisch worden verwerkt om de snelle verwerking van bestellingen te verzekeren. Indien wordt betaald door middel van automatische incasso (Lastschrift), worden uw gegevens doorgegeven aan easycash GmbH, Am Gierath 20, 40885 Ratingen, Duitsland, de dienstverlener die betalingstransacties verwerkt.

Persoonlijke gegevens die voor bovengenoemde doeleinden worden verzameld, worden uitsluitend voor deze doeleinden gebruikt of voor zover noodzakelijk is om de legitieme zakelijke belangen van BRITA GmbH te waarborgen.
BRITA GmbH wil uw gegevens graag gebruiken om u te voorzien van promotiemateriaal over onze producten. Tegelijkertijd willen wij andere BRITA bedrijven in staat stellen om dergelijke gegevens voor promotiedoeleinden te gebruiken. Wij gebruiken uw gegevens slechts voor promotiedoeleinden binnen onze eigen groep van ondernemingen, en alleen indien u hier van te voren mee instemt. Als u ermee instemt dat wij uw gegevens voor promotiedoeleinden gebruiken, kunt u dit doen op die plaatsen op onze website waar om persoonlijke gegevens wordt gevraagd. U kunt uw toestemming in de toekomst op elk gewenst moment intrekken door ons hiervan per e-mail of per brief aan ons adres te informeren. Voor promotiedoeleinden gebruikte gegevens kunnen worden doorgegeven aan dienstverleners (bijv. drukkerijen, mailingbedrijven), uitsluitend voor de uitvoering van het desbetreffende contract.

Uw persoonlijke gegevens worden uitsluitend aan derden doorgegeven voor de bovengenoemde doeleinden. In alle overige gevallen worden uw persoonlijke gegevens niet zonder uw voorafgaande toestemming aan derden doorgegeven, tenzij wij verplicht zijn dit te doen op rechterlijk bevel of op bevel van de autoriteiten. BRITA GmbH heeft niet het voornemen uw persoonlijke gegevens aan derden te verkopen of anderszins te verhandelen.

Social Plugins van Facebook

Wij maken gebruik van de Social Plugins van facebook.com, beheerd door Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. De plug-ins zijn herkenbaar aan het Facebook-logo of het bijschrift "Facebook Social Plugin". Deze plug-ins zijn op onze pagina's standaard uitgeschakeld om uw privacy en uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Pas wanneer u als gebruiker een plug-in activeert en daarmee toestemming geeft voor de communicatie met Facebook, worden de knoppen actief en brengen ze de verbinding tot stand. Met een tweede klik kunt u vervolgens uw aanbeveling verzenden. Indien u al bij Facebook bent aangemeld, vindt de verzending automatisch plaats. De Facebook-plug-ins kunnen ook blijvend worden geactiveerd: hiervoor gebruikt u het tandwielpictogram. Deze functie kunt u te allen tijde weer uitschakelen. Een geactiveerde plug-in brengt een verbinding tot stand tussen uw browser en de pagina's van Facebook. Aangezien deze overdracht direct plaatsvindt, ontvangt BRITA geen gegevens over de verzonden gegevens. Het feit dat u de betreffende pagina heeft opgevraagd, wordt ook meegestuurd. Als u tegelijkertijd bij Facebook bent ingelogd, wordt deze informatie onder uw Facebook-account ingedeeld, waardoor deze persoonsgebonden wordt. Gegevens voor de behandeling van persoonlijke gegevens door Facebook en uw desbetreffende rechten vindt op in de informatie over gegevensbescherming van Facebook (http://www.facebook.com/about/privacy/).

Social Plugins van Google

Wij maken gebruik van de "+1"-knop van het sociale netwerk van Google Plus, dat wordt beheerd door Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Verenigde Staten ("Google"). De knop is herkenbaar aan het teken "+1" op een witte of gekleurde achtergrond. Deze plug-in is op onze pagina's standaard uitgeschakeld om uw privacy en uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Pas wanneer u als gebruiker een plug-in activeert en daarmee toestemming geeft voor de communicatie met Google, worden de knoppen actief en brengen ze de verbinding tot stand. Met een tweede klik kunt u vervolgens uw aanbeveling verzenden. De plug-ins kunnen ook blijvend worden geactiveerd: hiervoor gebruikt u het tandwielpictogram. Deze functie kunt u te allen tijde weer uitschakelen. Het doel en de omvang van het verzamelen van gegevens, de verdere verwerking en het gebruik hiervan door Google alsmede uw desbetreffende rechten en instellingsmogelijkheden voor de bescherming van uw privacy vindt u in de informatie over gegevensbescherming van Google via de "+1"-interface: http://www.google.com/intl/nl/+/policy/+1button.html

Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van zogenoemde "cookies", tekstbestanden die op uw computer worden opgeslagen en die een analyse van uw gebruik van de website mogelijk maken. De door de cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van deze website wordt in het algemeen overgebracht naar een server van Google in de Verenigde Staten, waar deze wordt opgeslagen. Indien het IP-adres op deze website echter anoniem is gemaakt, wordt uw IP-adres in lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsstaten van de Europese Economische Ruimte van tevoren door Google afgekort. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres overgedragen aan een server van Google in de Verenigde Staten en daar afgekort. In opdracht van de beheerder van deze website gebruikt Google deze informatie om uw gebruik van de website te analyseren, om rapporten samen te stellen over de activiteiten op de website en voor het leveren van overige diensten aan de beheerder van de website, die samenhangen met het gebruik van de website en het gebruik van internet. Het IP-adres van uw browser, dat in het kader van Google Analytics is overgedragen, wordt niet samengevoegd met andere gegevens van Google. U kunt voorkomen dat cookies op uw computer worden opgeslagen met een betreffende instelling in uw browsersoftware. Wij wijzen u er echter op, dat u in dit geval mogelijk niet alle functies van deze website in hun volle omvang kunt gebruiken. Bovendien kunt u voorkomen dat gegevens die door de cookie zijn gegenereerd en gegevens met betrekking tot uw gebruik van de website (incl. uw IP-adres) naar Google worden gestuurd en door Google worden bewerkt. Hiervoor kunt u onder de volgende link de beschikbare browserplug-in downloaden en installeren: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl.

Gegevens in serverlogboek en cookies

 • Gegevens in serverlogboek

  Wanneer u onze webpagina's bezoekt, worden de gegevens van uw bezoek (zoals de datum het tijdstip van het bezoek, de geopende pagina's, het browsertype en besturingssysteem) in een tijdelijk logboekbestand opgeslagen. De opslag van dergelijke logboekgegevens is absoluut noodzakelijk om technische redenen en om het systeem te kunnen beveiligen. Dergelijke gegevens worden anoniem geëvalueerd, uitsluitend voor statistische doeleinden en zodat de serviceproviders die in opdracht van ons werken (Explido GmbH en Webtrends Inc.) de kwaliteit van onze aanwezigheid op het internet kunnen verbeteren. Geen van de gegevens in het serverlogboek worden aan persoonlijke gegevens gekoppeld. Geen van de gegevens in het serverlogboek worden gecombineerd met andere gegevensbronnen.

 • Cookies

  Wat zijn cookies?

  Wij en onze partners gebruiken zogenaamde “cookies” om onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk op te smukken en om de gebruikers van onze website relevantere reclame aan te bieden. Cookies zijn kleine bestanden die zijn opgeslagen op het toestel van de gebruiker. Hiermee kan informatie gedurende een bepaalde periode worden bewaard en kan de gebruiker van het toestel worden geïdentificeerd.

  Als u onze website voor het eerst bezoekt, zal de openingspagina informatie geven over privacy en respectievelijke formuleringen over de goedkeuring voor het gebruik van cookies. Door onze website actief te blijven gebruiken en u niet actief te verzetten tegen het gebruik van cookies, stemt u in met het gebruik van cookies en deze goedkeuring zal worden bewaard in uw browser (in de vorm van een cookie), zodat de informatie niet moet worden herhaald op elke bladzijde van onze website. Als de goedkeuring zou ontbreken in uw browser (bv. als u uw browsergeschiedenis verwijderde), zal de privacy-informatie opnieuw verschijnen de volgende keer dat u onze website bezoekt.


  Welke cookies gebruiken we?

  Op deze website maken we gebruik van twee soorten Cookies: (1) Cookies vereist voor technische doeleinden; zonder deze cookies zou onze website minder goed werken, en (2) optionele cookies voor analyse-, targeting- en reclamedoeleinden (veelal ingesteld door derde leveranciers):

  • Cookies voor technische doeleinden

   Deze cookies zijn onmisbaar als we een goede werking en eenvoudige navigatie van onze website willen waarborgen. Het geeft ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om producten in uw winkelwagen te bewaren en om verder te gaan in de respectievelijke bestelprocedure, om u de kans te bieden om plaatselijke verdelers te vinden die onze producten verkopen (bv. door een plan van uw omgeving te geven), of om uw instemming/niet-instemming voor het gebruik van cookies en uw geselecteerde cookie-instellingen te bewaren. Deze cookies verzamelen geen informatie over u voor marketingdoeleinden en registreren de websites die u bezoekt tijdens het surfen op het internet niet. Deze cookies worden daarentegen over het algemeen ingesteld voor individuele sessies en vervallen als u de website verlaat en de sessie beëindigt, tenzij indien voor de respectievelijke werking een langere bewaring noodzakelijk is (bv. bewaring van de cookie-instellingen). Een deactivering van dit soort cookies zou alle of een deel van de functies van de website verminderen.

  • Cookies voor analyse-, targeting- en reclamedoeleinden

   Analyse-cookies verzamelen algemene informatie over hoe gebruikers een website gebruiken, bv. welke pagina's ze het vaakst bezoeken en of ze foutmeldingen ontvangen van websites. Deze cookies bevatten geen gegevens die kunnen leiden tot een identificatie van de gebruiker. De met deze cookies verzamelde gegevens zullen niet worden samengevoegd met andere informatie over de bezoekers van onze website. Alle informatie die verzameld wordt met behulp van dergelijke cookies dient uitsluitend om de werking en diensten van de website te begrijpen en verbeteren. Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalysedienst van Google Inc. (“Google”). De informatie over uw gebruik van de website verzameld door het gebruik van Google Analytics wordt doorgegeven aan en bewaard op een Google-server in de VS. Maar als gevolg van de geactiveerde IP-anonimisering op deze website, zal Google vooraf uw IP-adres verkorten binnen de lidstaten van de Europese Unie en in andere verdragsluitende landen krachtens de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte. Google zal deze informatie gebruiken om uw gebruik van de website te evalueren, om verslagen over de website-activiteiten samen te stellen voor de beheerder van de website, en om meer diensten in verband met het gebruik van de website en het internet te bieden. Google kan deze informatie doorsturen naar derde partijen indien dit wettelijk verplicht is of indien gegevens worden verwerkt door derde partijen namens Google.

   Targeting- en reclamecookies worden gebruikt om reclame beter af te stemmen op uw interesses. Ze beperken het aantal keren dat dezelfde reclame aan u wordt getoond, evalueren de doeltreffendheid van een reclamecampagne en analyseren hoe het bekijken van bepaalde reclame het gedrag van individuele gebruikers beïnvloedt. Dergelijke cookies worden meestal geplaatst door reclamenetwerken, met de goedkeuring van de respectieve websitebeheerder (wij in dit geval). Ze registreren het bezoeken van de website door een gebruiker en geven deze informatie door aan andere entiteiten, bv. reclamebureaus, of passen de reclame direct in functie hiervan aan. Vaak worden ze gekoppeld aan bepaalde websitefuncties geleverd door dergelijke derde bedrijven. We gebruiken deze cookies om een link naar sociale netwerken te creëren, die de informatie over uw gebruik van de website kunnen gebruiken om reclame op andere websites aan te passen aan uw interesses, en ook om informatie over u te geven aan reclamenetwerken die wij gebruiken, zodat u - op basis van uw browse-gedrag - exact de reclame wordt getoond die u zou kunnen interesseren. In deze gevallen zullen de met deze cookies verzamelde gegevens ook niet worden samengevoegd met andere informatie over de bezoekers van onze website.

   Een deactivering van dit soort cookies vermindert de werking van onze website niet. Dit soort cookies die wij momenteel gebruiken, worden aangeboden door de volgende providers, naar wie u zich kunt richten voor informatie over/beschrijving van de respectieve cookies of als u zich wenst te verzetten tegen het gebruik ervan:

   Tool

   Privacy-informatie van de provider

   Opt-out mogelijkheid

   Google AdWords

   https://www.google.de/intl/nl/policies/technologies/ads/

   https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=nl

   Google Analytics Remarketing

   https://www.google.de/intl/nl/policies/technologies/ads/

   https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=nl

   Google Analytics

   https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl

   https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl

   Facebook

   https://nl-be.facebook.com/help/568137493302217

   https://nl-be.facebook.com/help/568137493302217

   DoubleClick

   https://www.google.de/intl/nl/policies/technologies/ads/

   https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=nl


   Als u liever informatie over deze cookies rechtstreeks van ons ontvangt, gelieve dan contact met ons op te nemen via: datapolicy@brita.net  Hoe kan ik cookies deactiveren?

  Als u analyse-, targeting- en reclamecookies over het algemeen wenst te deactiveren, kunt u dat gemakkelijk doen door onze Cookie-instellingen. Anderzijds kunt u individuele cookies deactiveren door te klikken op een van de links in de bovenstaande tabel (opt-out). Ten slotte kunt u het gebruik van cookies hoe dan ook voorkomen door de instellingen in uw browser dienovereenkomstig aan te passen. We willen u er echter op wijzen dat in dergelijk geval de functionaliteit van onze website zal verminderen als ook cookies die vereist zijn voor technische doeleinden worden geblokkeerd.
  Voor meer informatie over cookies en individuele providers, kunt u bv. terecht op www.youronlinechoices.com waar u ook verzet kunt aantekenen tegen gebruiksgebaseerde online reclame via bepaalde of alle tools. Klik hier die rechtstreeks moet worden doorgestuurd naar de voorkeursbeheerder.

 

Beveiliging

BRITA GmbH tilt zwaar aan de beveiliging van uw gegevens. In de regel worden persoonlijke gegevens die worden uitgewisseld tussen u en BRITA GmbH verzonden via geavanceerde gecodeerde verbindingen.
Wij nemen technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat uw door ons beheerde persoonlijke gegevens per ongeluk of met opzet worden gemanipuleerd, verloren gaan of dat toegang wordt verkregen door onbevoegde personen. Onze gegevensverwerking en onze beveiligingsmaatregelen worden voortdurend in overeenstemming met de technologische ontwikkelingen verbeterd.
Ons personeel heeft zich er uiteraard toe verplicht om uw gegevens geheim te houden overeenkomstig art. 5 van de Duitse wet op de gegevensbescherming (BDSG).

Bewaartijd van gegevens

Uw gegevens worden bewaard zolang dit nodig is voor de verlening van onze diensten, of zolang wij wettelijk verplicht zijn uw gegevens te bewaren.

Uw toestemming intrekken

U kunt de door u gegeven toestemming voor de verzameling en het gebruik van uw gegevens geheel of gedeeltelijk voor de toekomst intrekken. In dit geval worden uw gegevens direct verwijderd in de mate waarin hierom wordt gevraagd of wordt verder gebruik van uw gegevens geblokkeerd. U wordt verzocht voor dit doel dienovereenkomstig een kennisgeving te sturen naar het onderstaande adres.
Informatie
Mocht u vragen hebben over de verzameling en het gebruik van uw persoonlijke gegevens door BRITA GmbH, dan informeren wij u graag snel en te allen tijde over uw persoonlijke gegevens die wij in ons bezit hebben. Als u wilt dat uw gegevens gecorrigeerd, geblokkeerd of verwijderd worden, als u klachten hebt, informatie nodig hebt of algemene vragen hebt over gegevensbescherming, dan zijn wij graag bereid om u te helpen. Stuur voor dit doel een brief naar BRITA GmbH, Heinrich-Hertz-Str.4, 65232 Taunusstein, Duitsland, of een e-mail naar info@brita.net.
Wijzigingen
De inhoud van het huidige privacybeleid wordt van tijd tot tijd aangepast. Wij behouden ons daarom te allen tijde het recht voor om dit beleid te wijzigen. Wij publiceren de gewijzigde versie van dit privacybeleid op dezelfde plaats. Lees daarom bij uw volgende bezoek het privacybeleid opnieuw.

Vanaf december 2012

BRITA klantenservice

Voor vragen over reserve onderdelen, producten en waterfiltratie:

Tel.: 00800 – 14789632

Ma. - Vr. van 09.00 - 18.00 uur
Gratis vanaf een vaste lijn (bij mobiel bellen zijn afwijkingen mogelijk)

Informatie over gegevensbescherming als PDF
U kunt onze informatie over gegevensbescherming nalezen of handig als PDF downloaden. Informatie over gegevensbescherming